Hondencentrum Heeft Een Staartje

Een zorgzame aanpak voor elke hondenstaart

Quick fix

 
Mijn Shar-Pei heb ik in februari met een heel zwaar hart moeten laten inslapen. Hij had zoveel pijn, dat het gewoon klaar was. Doordat mijn Shar-Pei plots wegviel raakte mijn Beagle van de leg. Hierdoor ging ze ’s nachts blaffen en joelen.
Op zo’n moment kan je een aantal dingen doen. Ik kan het laten gaan (arme buren), ik kan het corrigeren en dan gaan trainen (geen zin in midden in de nacht, de correctie verergert de angstige of rouwende emotie) of de quick fix.

Mijn quick fix op dat moment: ik heb alle deuren opengezet en ze heeft een tijdje op de slaapkamer geslapen. Hier voelde ze zich veilig en kon ze (en wij ook 😃) goed haar rust pakken.
Dit gaf mij de tijd om rustig na te denken over hoe ik dit ga aanpakken. Uiteindelijk vonden mijn man en ik het wel gezellig dat ze erbij lag, dus ben ik niet gaan trainen. Nu hebben we sinds een paar weken een labrador van 3,5 erbij en nu voelt mijn Beagle zich weer veilig genoeg om beneden te slapen.
De clue: een quick fix is best heel fijn als je even snel iets moet oplossen, over het algemeen krijg je hier alleen geen blijvende oplossing mee. Voor een blijvende oplossing is veel meer nodig.

Zit je nu met een vraag over je eigen hond, omdat hij gedrag vertoont waarbij je niet weet hoe je het moet oplossen?
Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek via de onderstaande knop.

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.

Ok