Je wordt wakker en er begint weer een nieuwe dag. Een dag waarbij je weet dat deze anders wordt, want je hebt gister nieuwe tips gekregen. Dit keer zijn het echt tips die je kunnen helpen. Het moet wel, want de andere snelle tips hielpen niet.
Je gaat naar beneden en begint je dag. Je past de nieuwe tips toe en ze helpen weer niet. Weer ga je met de hond wandelen, terwijl je hond de hele buurt bij elkaar blaft.
Weer word je door iedereen buiten aangekeken en nagestaard. Mensen gaan jou en je hond ontwijken of zeggen nare dingen zoals: Wees eens de baas, voed je hond eens op, gewoon een keer een flinke correctie geven, dan houdt het wel op, tja een cursus is wel nodig he.
De schaamte, frustratie en nervositeit begint bij jou de kroon te spannen.
Je wandelt niet meer ontspannen, maar bent continue de omgeving aan het scannen. Opzoek naar de mens, hond, fietser of auto die ervoor zorgt dat jouw hond weer gaat blaffen.
Eenmaal thuis aangekomen is er ook geen rust, want je hond gaat gewoon door met blaffen alleen nu achter het raam. Je hebt al zoveel geprobeerd: boos worden, afleiden met snoepjes, wegtrekken bij het raam. Niks helpt. Je wilt dat het blaffen stopt, maar je wilt ook niet non stop met dichte gordijnen leven. De buren hebben al geklaagd en stiekem moet je ze een beetje gelijk geven. Het blaffen houdt ook wel heel erg lang aan en gebeurt ook wel heel vaak op een dag.
Je had het leven met een hond zo anders ingebeeld, waarom zie je mensen op straat met honden die niet blaffen en die rustig gaan zitten als de eigenaar een praatje met iemand maakt. Waarom doet jouw hond dit niet! Hoe kan je dit laten stoppen, zodat je eindelijk samen kan genieten van de wandelingen.
Hoe zou het zijn als:
Je ’s ochtends wakker wordt en uitkijkt naar een ontspannen wandeling met je hond. Je hoeft niet meer de omgeving af te scannen naar mogelijke mensen of honden, want jouw hond blaft niet meer. Hij is stil en kan rustig snuffelen. Je kijkt nog steeds wel om je heen, maar om gewoon te genieten van de vogels die je hoort en van de wind die door de bomen heen waait en de zon die schijnt.
Tijdens de wandeling zie je iemand met een blaffende hond, maar jouw hond blijft stil. Je kijkt de eigenaar aan en denkt: gelukkig heb ik daar geen last meer van.
Eenmaal thuis aangekomen is het ook rustig. Jij en je hond hebben rust gekregen in het leven. Jouw hond is niet meer continue naar alles en iedereen aan het blaffen en je hebt zelfs een compliment gehad van de buren. Je bent goed bezig geweest met de hond en ze hebben geen last meer van hem.
Ineens is het ingebeelde beeld van het hebben van een hond werkelijkheid geworden. Eindelijk is er rust en ontspanning voor jullie allebei.
Dit alles is mogelijk als je in mijn traject stapt.
Hiervoor krijg je:
- Een vragenlijst;
- Een consult (1,5 – 2 uur) bij jou thuis, waarbij we samen tot de bodem gaan uitzoeken waar de oorzaak ligt en hoe we de oorzaak kunnen oplossen, voor een blijvend resultaat;
- Een op maat gemaakt behandelplan die aansluit bij de situatie en wensen van jou en je hond;
- 2 privélessen bij jou thuis; een uur per les;
- 3 maanden nazorg (voor als je vragen hebt) via whatsapp of de mail.
Aan het einde van het traject ga jij naar huis met:
- Een stap-voor-stap behandelplan die speciaal voor jou en je hond op maat is gemaakt;
- De praktijk kennis die je nodig hebt om het beoogde resultaat te behalen;
- De praktijk kennis om ervoor te zorgen dat je hond geen terugval krijgt in zijn gedrag.
De investering hiervoor is €350,- euro excl. reiskosten.
*Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden (vaak deels) gedragstherapie. Dit is meestal na een verwijzing van de dierenarts. Neem contact op met jouw hondenverzekering voor meer informatie.
De eerste 30 km reken ik geen kilometer vergoeding. Boven de 30 km hanteer ik een vergoeding van 0,23 cent per kilometer.
Ervaringen van de mensen die je vooraf gingen:
Anja
Met Dries de teckel was niet meer te wandelen, blafte veel en viel ook uit na andere honden, werd er zelf ook erg gestrest van en oh daar gaan we weer, hulp van Natasja in geroepen.
Met veel tips en hand vaten , is het gelukt om weer gezellig met Dries te wandelen we zijn er nog lang niet maar met veel energie in dries wandelingen te steken wordt het met de week leuker. Dank je wel natasja voor je hulp . En een dikke snuit van Dries
Esther
Top ervaring van een hond die totaal niet te bereiken was tijdens de wandeling( hond reageert niet) naar wandelen met plezier voor hond en baasje hond reageert meer heeft meer aandacht voor baasje. Natasja geeft fijne handige tips maar ook hand vaten voor thuis mee. Legt duidelijk en op een leuke manier uit echt een aanraden. Ze doet het echt met veel kennis en met dr hart en zie. Echt een topper
Tamara
Toevallig zijn we bij Natasja terecht gekomen en hadden het niet beter kunnen vinden. Hele fijne en goede uitleg met handige oefeningen en trucjes voor baas en hond. Met kijk op de persoonlijke behoeftes van een ieder honde-gezin.
Laura
Met alle geduld, vriendelijkheid en liefde van de wereld hebben ze mij zo onwijs veel geleerd. Mijn kijk op honden en hun gedrag is best wel veranderd. En dat merk ik heel sterk aan mijn hond. We doen nu veel meer leuke dingen samen en de dingen die ik hem probeer aan te leren gaan ook een heel stuk makkelijker! Echt een aanrader
Veel gestelde vragen:
- Moeten alle gezinsleden aanwezig zijn:
Het helpt wel als er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn, zodat ik alle vragen kan beantwoorden en kan toelichten, maar het is geen vereiste.
- Werk je positief?
Ja, mijn methode is gericht op ontspanning en beloning. Eerst gaan wij samen ervoor zorgen dat je hond meer ontspant en vanuit daar ga ik je leren hoe je beloningsgericht kan werken aan de oplossing. - Moet mijn hond de situatie laten zien?
Nee, over het algemeen laat de hond in andere situaties al signalen zien. In combinatie met wat jij mij verteld kan ik dan een goede inschatting van de situatie maken. Hierdoor kan je direct aan de slag, zonder dat je jouw hond nog een keer de stress moet geven van de uitlokkende prikkel. - Ben je gediplomeerd?
Jazeker! Met trots heb ik mijn diploma voor 'Kynologisch gedragstherapeut' behaald bij Annorlunda te Barneveld. Na het behalen van mijn diploma heb ik mij gecertificeerd bij de NVGH. Dit is een beroepsvereniging die ervoor zorgt dat alle leden gediplomeerd zijn door een erkende HBO opleiding en dat alle leden zich jaarlijks bijscholen.
'Klik hier' om de behaalde diploma's in te zien.