Hondencentrum Heeft Een Staartje

Als jij de tijd hebt, dan hebben wij het plan

Online puppycursus De meest complete online puppycursus

De online hondenschool biedt een plek waar je op een fijne manier en op je eigen tempo alles leert wat je nodig hebt om je puppy zo op te voeden dat jij niet één van de hondeneigenaren wordt die tegen gedragsproblemen oploopt.  

Wat bedoel ik daar eigenlijk mee? Ga eens naar buiten en bekijk eens de mensen die met een hond buiten lopen. Welke gedragingen zie je waarvan je denkt: Dat moet mijn hond zeker kunnen als hij volwassen is. Kijk nu ook eens naar de hoeveelheid honden en eigenaren die gedrag vertonen wat je absoluut NIET wilt zien bij jouw pup of wilt doen tijdens je puppytraining.

Hieronder een rijtje met mijn ervaringen. Gedragingen die je zal tegenkomen en die je zal waarderen:

 • Een eigenaar die lief tegen zijn hond praat en de hond luistert ook
 • De hond loopt netjes aan de lijn en rent niet naar iedereen toe of rent op iedereen af
 • De hond springt niet tegen je aan als je langs wilt lopen
 • Als de eigenaar zijn hond roept, dan komt hij ook werkelijk

Nu het rijtje gedragingen die je zeker niet wilt, maar wel heel veel gaat zien:

 • Een schreeuwende/ geïrriteerde eigenaar
 • Eigenaren die alles en iedereen uit de weg gaan en continue op hun hoeden zijn, want anders valt hun hond wellicht uit
 • Honden die hun eigenaren naar alles en iedereen toe trekken. Ook naar kinderen en achter fietsers aan
 • Honden die veel blaffen en in de lijn bijten
 • Honden die hun eigenaren zo hard voorttrekken dat jij er bijna plaats vervangende rugpijn voelt.
 • Eigenaren die continue de aandacht van hun hond roepen, maar de hond reageert gewoon niet of loopt zelfs bij ze weg.

Het bovenstaande rijtje is niet zomaar geschreven. In mijn nu ruim 12 jaar ervaring als kynologisch instructeur is dit wat ik over het algemeen zie bij bijna alle hondeneigenaren. Vaak snappen eigenaren zelf niet wat er verkeerd gaat. Ze zijn op een cursus geweest toen de hond een pup was, ze trainen af en toe en toch doet hun hond niet wat ze willen.

Vaak zit het probleem dan ook niet in de goodwill van de eigenaren of in de cursus die ze hebben gevolgd, maar juist in het ontbreken van cruciale informatie zoals:

 • Lichaamstaal lezen; wat verteld de hond ze. Vind de hond de situatie wel prettig, heeft hij stress of is hij zelfs bang. 
 • Hoe motiveer je een hond die niet voer gericht is; hartstikke leuk dat iedere cursus roept dat je voer moet gebruiken, maar jij hebt net een hond die zijn neus ophaalt voor voer of je hebt een heerlijk eigenwijs ras die na 3 keer oefenen gewoon wegloopt.
 • Hoe corrigeer je ongewenst gedrag; je doet zo hard je best om positief en correctie loos te trainen, maar positief trainen betekend niet dat je hond geen grenzen, regels en duidelijkheid nodig heeft. Hoe ga je je pup dit ooit leren? Je kan het hem niet gewoon vertellen.
 • Waar begin je met trainen en hoe zorg je ervoor dat jij je hond opzet voor succes; veel mensen hebben een eindpunt in gedachten en de hond moet magisch snappen wat dat inhoudt. Ik train graag andersom. Begin een oefening zo klein mogelijk en bouw dat uit naar het gewenste eindpunt.

Bovenstaande klinkt logisch toch? Toch merk ik dat maar heel weinig hondenscholen zich hierop focussen. Het internet staat vol met informatie over allerlei manieren om je hond te laten gehoorzamen en allemaal bieden ze hetzelfde rijtje oefeningen die ze op dezelfde manier uitleggen. Enkele voorbeelden zijn: zit, af/liggen, blijf, hierkomen, wandelen zonder trekken, etc.

Bij deze training krijg je datzelfde rijtje en meer! Je leert ook hoe je je hond kan motiveren, zelfs als hij te afgeleid is om te luisteren, je leert de lichaamstaal van je hond te lezen zodat je hem begrijpt, je krijgt handvatten voor het alleen zijn trainen en de bench training, je leert hoe je probleem gedrag gaat voorkomen en hoe je ervoor zorgt dat je hond je straks niet over straat heen sleept. Dit alles en nog veel meer.Een jaar toegang voor maar 50 euro! 

Wat leer je op de online puppycursus 

Tijdens de online puppytraining ga ik je niet alleen maar de stappen leren die ervoor gaan zorgen dat je hond goed kan zitten en liggen op commando. Ik ga je leren hoe je je pup zodanig kan opvoeden dat hij later geen probleemgedrag ontwikkeld. Eigenlijk ga ik je heel veel theoretische en praktische informatie geven die ervoor zorgt dat je je hond niet alleen traint, maar ook begrijpt. De praktijk kant van de cursus laat ik zien met instructievideo's. In deze video's laat ik je met mijn eigen honden (een shar-pei en een beagle (toen nog) pup) zien hoe je stap voor stap de oefeningen aanleert.

Doordat jij straks 1 van de weinige eigenaren bent die zijn hond begrijpt zal je een ontzettend sterk team worden met je hond. Jij wordt de veilige haven waar je hond op kan terugvallen als hij het even niet meer weet. Al die eigenaren die over straat worden gesleurd, waarvan de honden niet kunnen stoppen met blaffen of waarvan de honden niet luisteren zullen jou aan gaan kijken van hoe kan het dat jouw hond wel luistert, aandacht heeft voor jou en ongeacht de situatie netjes met je meeloopt.


Het resultaat hangt natuurlijk wel af van hoe vaak je traint en hoe consequent je bent. Hoe inconsequenter je bent hoe verwarrender de situatie is voor je hond en hoe langzamer hij ook zal leren wat je van hem verwacht. In het kort oefen dagelijks 10 minuten of 2x per week een half uurtje met je pup, wees duidelijk en consequent in je regels en dan ga je zeker het resultaat behalen wat je van de cursus wilt.


Hieronder een opsomming van wat je allemaal na de cursus kan:

 • De lichaamstaal van je pup lezen, zodat je probleemgedrag voorkomt;
 • De basis gehoorzaamheidsoefeningen;
  • Zit
  • Af
  • Naam spelletje voor het verkrijgen van de aandacht en focus houden
  • Naast
  • Blijf
  • Hier
  • Staan
  • Kommetje (een manier waarop je hond zijn bek in je hand legt en rustig blijft liggen zonder dat je hem vasthoudt. Dit is een ideale oefening om rustig je hond zijn tanden te kunnen bekijken, poetsen en om zijn oren en ogen te kunnen schoonmaken zonder dat je je hond in de houdgreep moet leggen)
  • Hand touch
  • Leidende hand (je hond leren om achter een lege hand aan te lopen, zodat je hem ten alle tijden kan sturen)
  • Niet doen
  • Vastpakken is leuk
  • Wandelen zonder trekken
 • Je pup kan straks andere honden negeren, zodat je hond ook tijdens het passeren van andere honden gewoon mee kan lopen zonder te trekken. Dit betekent niet dat ze nooit met andere honden mogen spelen of kennis maken, maar het betekent wel dat je hond leert eerst contact met jou te maken voordat hij naar een andere hond toe gaat. Dit voorkomt dat je hond je straks over straat heen trekt;
 • Je pup kan straks andere mensen negeren, zodat je hond niet tegen iedereen opspringt;
 • Je snapt je pup straks zo goed dat je hem kan opvangen als hij ergens van schrikt of als hij aangeeft een situatie spannend te vinden;
 • Je kan je pup straks begrenzen zonder schreeuwen, fysieke correcties, schrik of intimidatie. Hierdoor worden de regels en grenzen voor je pup alleen maar duidelijker en zal je pup leren dat voor jou werken en op jou letten betekend dat er leuke dingen komen. Dit kan van alles zijn, soms zelfs zoiets kleins als een 'braaf'.


Een jaar toegang voor maar 50 euro! 

Wanneer puppycursus/training? 

Dit is een veel voorkomende vraag en ook een hele goede vraag. Wanneer begin je eigenlijk met het trainen van een pup? Eigenlijk begint je training al vanaf het moment dat je je pup in huis haalt. Ze komen bij je binnen en je pup aan je veters te trekken. Je zegt 'nee’, haalt de veters uit zijn bek en je biedt hem een speeltje of kauwstaafje aan. Training 1: je leert je pup meteen dat hij niet in veters moet bijten, maar wel in zijn speelgoed mag bijten. Op deze manier stel je op een lieve manier een grens aan je hond. 

Als mensen mij opbellen voor een puppycursus bij de hondenschool op locatie dan adviseer ik altijd om 2 weken te wachten voordat ze met de pup naar de cursus komen. Je pup is namelijk net alles verloren voor zijn idee. De fokker, zijn moeder, zijn broertjes en zusjes, alles wat bekend was is weg. Dit is best wel heftig voor zo'n jong beestje. E pup heeft dan ook zeker 2 weken de tijd nodig om zich te settelen in zijn nieuwe huis en bij zijn nieuwe gezin.  
 
Het voordeel van een online cursus is dat je het huis niet uit hoeft met je pup, waardoor je eigenlijk al op dag 1 kan beginnen met trainen. Denk hierbij aan oefeningen zoals: ‘Het naam spelletje’ en ‘vastpakken is leuk’ en je pup laten wennen aan zijn halsband of tuig. 
 
Uiteraard zijn ook dit onderdelen van de cursus. Dit is behoorlijk uniek, want de meeste hondenscholen richten zich enkel en alleen op de gehoorzaamheid. Bij de online puppycursus krijg je het hele plaatje van A tot en met Z.


Een jaar toegang voor maar 50 euro! 

Voor wie is de training bedoeld?

Iedereen en ieder ras kan de training volgen. Veel hondenscholen selecteren op rassen en weigeren dus rassen die ze te moeilijk, te gevaarlijk of simpel weg niet in hun straatje passen omdat ze zich bijvoorbeeld enkel richten op de hondensport. 

Ik ben hier een felle tegenstander van! Ik vind dat iedereen ongeacht het ras passende training moet kunnen volgen, zodat iedereen kans maakt om de hond op te voeden die ze zo graag willen hebben. Of je nu een Boxer, Rottweiler, labrador, beagle, maltezer, stafford, shar-pei, border collie, golden retriever, berner sennenhond, catahoulan leopard, wolfhond, akita, teckel, yorkshire terrier, boomer, etc hebt. Iedereen en alles is welkom!

Hoe zit het met de begeleiding? Sta ik er alleen voor? 

Je staat er nooit volledig alleen voor. Als je eenmaal bij mij een klant bent, dan ben ik bereikbaar via what's app of de mail. 

Heb je een vraag, zie je gedrag wat je niet begrijpt of over twijfelt of wil je gewoon even laten zien wat je pup al kan? Maak een filmpje en stuur die via what's app naar mij toe. Ik bekijk het filmpje en zal je op afstand verder helpen. 

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Laat het mij weten en ik help je verder. Je staat niet alleen! Heb je mij nodig? Dan ben ik 1 appje of mailtje weg.


Een jaar toegang voor maar 50 euro!

Reviews

Zaterdag hebben mijn man, dochter en ik een privéles gedaan met onze puppy bij Natasja. Het was erg prettig om zonder afleiding en exclusieve aandacht te krijgen. Natasja weet heel erg veel en vertelt er heel graag over. Ik vind juist de theoretische achtergrond echt van meerwaarde, op deze manier kun je je pup veel beter begrijpen. Tijdens de les waren er al situaties, zoals een mevrouw met een rollator, een drukke hond, of een vogel die langskwam. Met Natasja konden we kijken naar de lichaamshouding van onze pup en wat dat betekende. Ik had veel vragen en Natasja nam uitgebreid de tijd om onze vragen te beantwoorden. Ook de online puppycursus is met heel veel theorie onderbouwd, wat ik echt een meerwaarde vind van deze hondenschool. Een aanrader dus.  


Review_patty.JPG

Bent u benieuwd wat andere klanten van de dienst vonden of wilt u een review achterlaten? Klik dan op 'reviews' in de kaart hier beneden.

Veel gestelde vragen

Mijn pup is niet voer gemotiveerd, kan ik wel meedoen?

Absoluut. Ik leg in de cursus uit dat een beloning niet alleen bestaat uit voer. Je kan ook belonen met spel of aandacht. In de cursus leg ik hier meer over uit. Dus ook als je pup niet voer gemotiveerd is kan je gewoon meedoen.

Ik heb al eerder honden gehad en meerdere cursussen gedaan. Ga ik bij deze cursus nog wat nieuws leren?

Jazeker! Bijna alle puppycursussen in Nederland richten zich enkel op de gehoorzaamheidsoefeningen. Ik vind deze oefeningen belangrijk, maar het leren begrijpen van je pup veel belangrijker. Je krijgt dus ook lessen over lichaamstaal lezen, hoe herken je stress en hoe zorg je ervoor dat je pup  de stress kwijt kan, je leert om een communicatie moment met je pup te creëren, zodat hij niet op alles en iedereen af rent, etc.

 

Heb je nog vragen, dan kan je mij bereiken via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06-83441346.

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.

Ok